Основні етапи роботи над музичним твором у класі фортепіано - Гордійчук, Людмила Василівна; Кругляченко, Анжела Юріївна (ВНУ імені Лесі Українки, 2021)
Опрацювання означених етапів роботи над музичним твором у класі фортепіано сприятиме формуванню фахової компетентності, професійному та творчому зростанню студентів. Тривалість етапів, ступінь деталізації у роботі, вибір тих чи інших прийомів залежатимуть від складності твору, цілей виконання, рівня володіння інструментально-технічними навичками, індивідуальних особливостей виконавця. Зазначимо, що художнє осмислення твору і його технічне засвоєння нерозривно зв’язані, від задуму до його реального втілення чимала дистанція, подолати яку можна лише за умови наполегливої та кропіткої практичної діяльності.
Keywords: Етапи роботи; музичний твір; фортепіанна майстерність