Features of the Formation of Logistics Terms - Карпенко, Галина Петрівна; Karpenko, Galina (Східноєвропейський національний університет, 2013)
У статті розглянуто особливості виникнення та функціонування логістичної термінології в українській мові, а також проаналізовано форми, типи та походження логістичних термінів. Досліджено засоби словотвору, найбільш притаманні терміносистемі галузі логістики та проаналізовано їхню специфіку. Визначено основні принципи дослідження окремих терміносистем, поглиблення теорії терміна виданням різногалузевих словників. In the article are determined the features of emergence and operation of logistics terminology in the Ukrainian language, and analyzed the forms, types and origin of the logistical terms. The main sources of new items in the terminological system on logistics terminology investigated, and the phenomenon of their specific features are analyzed. The basic principles of operation reflected intensive research of separate term system, deepening of theory of term, by edition of different industries a particular branch dictionaries.
Особливості формування логістичних термінів
Keywords: українська мова; поняття; термін; терміносистема; квазітермін; номінація; дефініція; номен; запозичення; загальновживана лексика; Ukrainian language; notion; term; term system; kvazitermin; category; definition; nomen; borrowings; commonly used vocabulary