Мимовільне запам’ятовування в процесі формування когнітивно-репрезентативних структур - Власюк, Дмитро Петрович (Вид-во Національного університету "Острозька академія, 2012)
У статті розглядається можливість керування формуванням ментальних репрезентацій через механізми мимовільного запам’ятовування в процесі поглибленої переробки інформації. В статье рассматривается возможность управления формированием ментальных репрезентаций через механизмы непроизвольного запоминания в процессе углубленной переработки информации. The article deals with the possibility to control the formation of mental representations through mechanisms of involuntary memorization during the profound information processing. K
Keywords: ментальні репрезентації; мимовільне запам’ятовування; теорія Крейка-Локхарта рівнів переробки; ментальные репрезентации; непроизвольное запоминание; теория Крейка-Локхарта уровней переработки; mental representation; involuntary memorization; Craik -Lockhart’s theory levels of processing