Аналіз зміни русла р. Стохід за даними дистанційного зондування Землі - Погранична, Світлана Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі проведено розрахунки звивистості русла, досліджено геотопографічний параметр. Проаналізовано показники синусості, за допомогою яких здійснено розрахунок показників звивистості русла р. Стохід на ділянці протяжністю 18 км поблизу м. Любомль. Встановлено, що синусоїдальність русла значно зменшувалась до середини першої декади 2000-х років, після чого звивистість почала відновлюватись до показників 1994 року.
Keywords: супутникові знімки; дистанційне зондування; руслові процеси; меандри; синусоїдальність русла