Світова економіка та економіка регіонів - Кухарик, Вікторія Василівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Навчальна дисципліна покликана ознайомити студентів зі структурою та особливостями функціонування сучасної світової економіки та економіки регіонів, основними засадами та базовими принципами розвитку світового економічного простору та взаємодії національних економік у системі світового господарства через виділення особливостей національних моделей розвитку. Основна мета вивчення дисципліни «Світова економіка та економіка регіонів» – формування системи теоретичних знань у сфері аналізу соціально-економічних систем і моделей розвитку країн світу, оволодіння теоретичними знаннями і практичними навичками з аналізу тенденцій та процесів, що відбуваються під час економічного розвитку держав світу, виявлення взаємозв’язків та оцінювання впливу на процес інтеграції регіонів в сучасну систему світового господарства, розкриття особливостей розвитку окремих національних економік та їх ролі у світогосподарських зв’язках.
Keywords: світова економіка; інтернаціоналізація; транснаціоналізація; глобалізація; розвинуті країни; країни з перехідною економікою; країни, що розвиваються