Лінгвістичні та логічні засади редагування - Яворський, Андрій Юрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Подано планування занять, систему вправ і завдань з ОК «Лінгвістичні засади медіаредагування», «Комунікативна логіка», які передбачено на спеціальності «Журналістика», а також ОК «Теорія і практика редагування» на спеціальності «Філологія (Українська мова та література)». Зосереджено увагу на часто повторюваних мовних і немовних, зокрема логічних, помилках, порушеннях технічних правил складання та ін. Завдання практичного характеру покликані оптимізувати самостійну роботу студентів. Для здобувачів освіти спеціальностей «Журналістика», «Філологія (Українська мова та література)». Посібник може бути корисний і для студентів спеціальності «Середня освіта (Українська мова і література)», а також для працівників ЗМІ і всіх, хто бажає вдосконалювати свої мовні компетентності та логічну культуру.
Keywords: логіка; редагування; 811.161.2’271.12(038)