Роль цифрових освітніх ресурсів у забезпеченні компетентнісно орієнтованого навчання морфеміки, словотвору й морфології української мови в ЗВО - Костусяк, Наталія Миколаївна (My University, 2024)
З’ясовано роль створеного на платформі Moodle електронного навчального курсу, який дає змогу здобувачам вищої освіти не тільки отримати теоретичні знання про морфемний, словотвірний та морфологічний рівень української мови, а й набути практичних умінь, навичок та необхідних для майбутньої професійної діяльності компетентностей. Наголошено, що пріоритетність асинхронного алгоритму навчальної діяльності полягає в можливості уникнути одноманітності й шаблонності в освітньому процесі та забезпечити його ефективність і результативність.
Keywords: українська мова; морфеміка; словотвір; морфологія української мови; асинхронне навчання; дистанційне навчання; електронне навчання; цифрові освітні ресурси; платформа дистанційного навчання LMS Moodle