Ківерцівський національний природний парк «Цуманьська пуща»:аналіз якості джерел води санаторію матері і дитини «Пролісок» - Джам, Олена Адамівна; Dzham, O. A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Зроблено аналіз хімічного складу джерел води на території санаторію матері та дитини «Пролісок» у с. Грем’ячому Ківерцівського району. Розглянуто необхідність розвитку Ківерцівського НПП «Цуманьська пуща» як ядра екологічної мережі національного значення на півдні Полісся, як поліфункціонального природоохоронного закладу, зокрема з питань рекреаційної діяльності в природних умовах. Створення умов для організованого туризму, відпочинку та лікування – одне з основних завдань діяльності національного парку. The chemical analysis of water in the «Prolisok» mother-and-child sanatorium in the village of Gremjache of Kivertsi district are shown. The necessity of the development of Kivertsi national nature reserve «Tsuman’ Virgin Forest» as the nucleus of the national-level ecological network in south-Polissya, as the multi-functional nature-preservation institution, including the issues of the recreation activities in the natural conditions. Creating the conditions for the organized tourism, recreation and recuperation is one of the main tasks of the national nature reserve.
Kivertsi National Nature Reserve «Tsuman’ Virgin Forest»: Analysis of Water in the «Prolisok» Mother-and-Child Sanatorium.
Keywords: аналіз води; національний природний парк; охорона довкілля; рекреаційні зони; analysis of water; national nature reserve; preservation of environment; recreation zones