Герменевтичне розуміння наративу як темпорального дискурсу особливого роду в філософії Поля Рікера - Ліщук-Торчинська, Тетяна Петрівна; Лищук-Торчинская, Татьяна Петровна; Lishchuk-Torchynska, Tetiana (Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, 2011)
В статті досліджено діалектику наративу і часу в філософії Поля Рікера, визначено основні риси оповідної темпоральності, головну увагу зосереджено на дослідженні Полем Рікером часових вимірів історичної оповіді. В статье исследована диалектика нарратива и времени в философии Поля Рикёра, определены главные черты нарративной темпоральности, главное внимание сосредоточено на исследовании Полем Рикёром временных измерений исторического рассказа. The article examines the submission dialectic narrative and time in the Philosophie of Paul Ricoeur, defined the basic features of temporal narrative, we focus on the study by Paul Ricoeur time dimension of historical narrative.
Герменевтическое понимание нарратива как темпорального дискурса особого рода в философии Поля Рикёра
Hermeneutic Understanding the Narratives as a Temporal of Discourse of the Special Type in the Philosophie of Paul Ricoeur
Keywords: наратив; нарратив; narrative; часові характеристики наративу; временные характеристики нарратива; time characteristics of narrative; історичний текст як наративний; исторический текст как нарративный; historical text as a narrative; художня оповідь; художественный рассказ; fiction story