Лінгвостилістична характеристика академічної презентаційної промови - Моркотун, Сергій Борисович; Morkotyn, S. B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Прогресивні інформаційні технології, причетність широкого кола осіб до вирішення проблем у різних сферах суспільства зумовлюють потребу реалізації комунікативних можливостей людини. Практика залучення українців до участі в міжнародних проектах вимагає від фахівців володіння презентаційними вміннями для представлення результатів роботи. Досліджено лінгвостилістичні особливості презентаційної промови, зумовлені наявністю одночасно одного промовця, колективним адресатом, односпрямованістю, неповторністю та необерненістю мовлення у часі. Подано визначення поняття «презентація», розмежовано терміни «презентація» та «репрезентація».
Linguo-stylistic Characteristic of Presentation Academic Presentation Speech
Keywords: презентація; presentation; репрезентація; representation; адресант; sender