Психоаналітична рецепція маргінальності у романі Любка Дереша «Голова якова» - Кошелюк, О. В.; Kosheliuk, O. V. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розкрито основні етапи маргіналізації особистості у романі Любка Дереша із позицій психоаналі¬тичного вчення. Використовуючи тріґер-декодування як аспект комунікативного психоаналізу, показано пси¬хологію маргінальності сучасного інтелектуала через автокомунікацію та розпад психічної самоідентифікації. The article is about the main levels of personal marginalization in the novel “Jakov’s head” by Liubko Deresh. Using the trigger-decoding as the aspect of communicative psychoanalysis the psychology of modern intellectual marginality due to self-communication and crash of the psychic self-identification is shown.
The Psychoanalytical Reception of Marginality in the Novel «Jakov’s Head» by Liubko Deresh
Кошелюк О. В. Психоаналітична рецепція маргінальності у романі Любка Дереша «Голова якова» / О. В. Кошелюк // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. Філологічні науки. Літературознавство. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – 2012. – № 13 (238). – С. 66-71.
Keywords: психоаналіз; комунікативний психоаналіз; несвідоме; колективне несвідоме; індиві¬дуальне несвідоме; архетип; тріґер; тріґер-декодування; psychoanalysis; communicative psychoanalysis; unconscious; collective unconscious; individual unconscious; archetype; trigger; trigger-decoding