Сучасні тенденції розвитку міжнародного туризму в Балтійському регіоні (на прикладі Латвії) - Чир, Н. В.; Chyr, N. V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Розглянуто деякі аспекти розвитку міжнародного туризму в Латвії. Проаналізовано динаміку туристичних прибуттів у країну, географію в’їзного туризму, динаміку витрат іноземних туристів у розрізі окремих країн. Виділено види й форми туризму, які розвиваються випереджальними темпами на основі наявного туристично-рекреаційного потенціалу. Окреслено пріоритетні вектори розвитку туризму в Латвії. Some aspects of international tourism in Latvia is considered. The dynamics of tourist arrivals to the country, the geography of the inbound tourism, the dynamics of outlay of foreign tourists is analyzed. Types and forms of tourism, which developing leading position rates on the basis of tourism and recreational potential is highlighted. The priority vectors of development of tourism in Latvia is outlined.
The Modern Trends of International Tourism in the Baltic Region (on the Example of Latvia)
Keywords: рівень конкурентоспроможності у сфері туризму; динаміка в’їзного туризму; географія в’їзного туризму; туристичні витрати; пріоритетні вектори розвитку; the level of competitiveness in tourism; dynamics of the inbound tourism; travel expenses; priority vectors of development