Українська пісня і вокальна творчість як складові естетичної культури - Бень, Сергій; Пом’яновська, Наталія (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Проаналізовано на ґрунті історико-культурних та музикознавчих джерел філософсько-естетичні особливості українського вокального мистецтва. Висновується, що українська пісня та вокальна творчість є невід’ємними складовими української естетичної культури. Вокальне мистецтво, пройшовши непростими шляхами свого розвитку породило багатство жанрів і форм – це те, що ми можемо назвати вокальною культурою в загальних обрисах. Але воно потребує модернізації музичного виховання в закладах освіти і як наслідок її вокально-пісенної творчості. Виходячи з власного практичного досвіду, автором зроблено ряд висновків щодо організації естетичного виховання в системі сучасної середньої та вищої освіти, зокрема, в царині співу та музичної творчості.
Keywords: музична культура; українська пісня; вокальна творчість; музична освіта; естетична культура