Механізм фінансово-інвестиційного забезпечення розвитку вищої освіти України в контексті функціонування ЄПВО - Тоцька, Олеся Леонтіївна (Вежа-Друк, 2020)
У статті здійснено аналіз вітчизняних авторефератів дисертацій, присвячених дослідженню фінансової сфери вищої освіти. Проаналізовано показники сателітного рахунку освіти в Україні за 2018 р. за фінансуючими організаціями (фінансовими агентами), провайдерами (постачальниками послуг) та функціями освіти. Сформовано механізм фінансово-інвестиційного забезпечення розвитку вищої освіти України в контексті функціонування Європейського простору вищої освіти (ЄПВО), який містить фінансових агентів, інструменти та відповідні заходи на макро-, мезо- й мікрорівнях. Наведено перелік документів ЄПВО. Сформовано рекомендації щодо вдосконалення фінансово-інвестиційного забезпечення розвитку вищої освіти в частині доходів і видатків. Визначено перспективи подальших досліджень.
Keywords: механізм; фінансово-інвестиційне забезпечення; фінансові агенти; провайдери; вища освіта; Європейський простір вищої освіти; 378.014.543(477)