Весняний цикл календарної обрядовості Шацького поозер’я та його пісенний супровід - Семенюк, Лариса Степанівна; Semenyuk, L. S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті на матеріалі фольклорних записів, зібраних у ряді населених пунктів Шацького району, розглядається локальна специфіка весняної календарної обрядовості та її пісенний супровід. The article deals with the study of the local peculiar features of the spring circle of the calendar customs and its song accompaniment based on the materials gathered in the Shats’k lakeland region.
Shats’k lakeland spring circle of the calendar customs and its song accompaniment
Keywords: весняний цикл; обряд; весняні пісні; веснянки; волочебний обряд; „царівни”; spring circle; custom; spring songs; spring verses; «volochebny» custom; «tsarivny» (princesses)