Імплементація водної рамкової директиви ЄС у структуру гідрологічного менеджменту України - Тарасюк, Ніна Адамівна; Магдюк, Іванна Едуардівна; Ковальська, Вікторія Олександрівна (ГО «Європейська наукова платформа», 2023)
В статті проаналізовано базові поняття термінологічної бази Водної Рамкової Директиви які орієнтовані на ефективне управління та моніторинг стану та якості вод. Приведено терміни і поняття повністю або частково апроксимовані, і ті, що пройшли імплементацію в законодавчій базі України та використовуються як в практиці роботи фахівців-гідрологів так і в науковому середовищі. Виділено терміни та поняття, які ще не знайшли свого належного впровадження у гідрологічному менеджменті України.
Keywords: Водна Рамкова Директива ЄС; гідрологічний менеджмент; базові терміни та поняття; імплементація; апроксимація