Перегляд мораторію на експорт деревини: позиція ЄС та виклики для України - Невар, Оксана (Луцьк : Вежа-Друк, 2023)
Торгівля необробленою деревиною вже тривалий час становить предмет суперечок між Україною і Європейським Союзом. Україна ввела мораторій на експорт необробленої деревини в квітні 2015 року, прийнявши Закон №325-VIII [1]. Це рішення було ухвалено з метою боротьби з незаконною вирубкою карпатських лісів і збереження природних ресурсів країни. Однак, більше ніж через пʼять років після ухвалення мораторію, його було визнано несумісним із Угодою про асоціацію та таким, що суперечить положенням ГАТТ 1994. Аргументи, представлені Україною, виявилися недостатніми для доведення природоохоронної мети обмежень.
Revising the moratorium on timber exports: EU position and challenges for Ukraine
Keywords: експорт необробленої деревини; мораторій; деревообробка; Україна; 339.5:630*742