Отримання і дослідження твердих розчинів на основі подвійних фосфатів лужних металів та індію - Слободяник, Микола; Нагорний, Павло; Бойко, Роман; Лаврик, Руслан; Заславський, Олександр; Савченко, Дмитро; Петренко, Ольга (СНУ, 2013)
Синтезовано тверді розчини на основі подвійних фосфатів лужних металів та індію MIIn1 XMIIIXP2O7, Na7(In1 XMIIIXP2O7)4PO4, MI3In2 XMIIIX(PO4)3 (MI = Li, Na, K; MIII = Cr, Fe, Mn). Установлено області їх гомоген¬ності, температури утворення, хімічний склад та проведено дослідження високотемпературної електропровід¬ності.
Keywords: тверді розчини; фосфати; розчин-розплав; кристалізація; високотемпературна електро¬провідність.