Ступені відприслівникової дієслівної аналітичної синтаксичної транспозиції - Мельник, Ірина Анатоліївна (Донецький національний університет, 2014)
З'ясовано специфіку та межі поширення відприслівникової дієслівної аналітичної синтаксичної транспозиції, окреслено ступені предикативної закріпленості відприслівникових дієслівних аналітичних синтаксичних транспозитів, виокремлено та схарактеризовано ядро і периферію відприслівникових дієслівних аналітичних напівморфологізованих синтаксичних транспозитів, диференційовано зазначені похідні утворення за тактами синтаксичної транспозиції.
Keywords: дієслівна транспозиція; відприслівникові дієслівні аналітичні синтаксичні транспозити; засоби дієслівної транспозиції; означальні прислівники; обставинні прислівники; предикативні прислівники