Теорія нарації в контексті інтерпретації художнього тексту - Савчук, Р. І.; Savchuk, R. I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено теорії нарації в контексті аналізу й інтерпретації художнього тексту. У результаті дослідження встановлено й описано особливості комунікативної поведінки оповідача в наратизованому внутрішньому дискурсі. Розглянуто поняття оповіді й визначено її семантико-когнітивну специфіку. This paper focuses on revealing the contribution of the theory of narration in a literary text analysis and interpretation. Peculiarities of conversational behaviour of narrator in interior discourse have been singled out and analyzed. The notion of psycho-narrative and its specificity have been elucidated through semantic and cognitive perspectives.
The Theory of Narration in a Literary Text Analysis and interpretation
Keywords: оповідь; narrative; нарація; narration; психооповідь; psycho-narrative