Психолого-педагогічні аспекти викладання німецької мови дітям з особливими потребами - Корень, А. М.; Близнюк, Людмила Миколаївна (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій, 2023)
Стаття присвячена дослідженню психолого-педагогічних аспектів навчання німецької мови для учнів з особливими освітніми потребами. Аналізуються психологічні особливості дітей з особливими потребами та їх вплив на процес вивчення мови У статті розглядається важливість індивідуального підходу у навчанні та створення індивідуальних навчальних планів, адаптованих до особливостей кожної дитини з особливими потребами. Окрема увага приділяється значенню психологічної підтримки та співпраці з висококваліфікованими освітніми фахівцями для досягнення успішних результатів у навчанні. Для досягнення успіху в цьому особлива увага буде приділена важливості психологічної підтримки та співпраці з освітніми експертами. Ця тема стосується питань ефективності навчання та соціальної інтеграції цієї групи учнів. Діти з особливими освітніми потребами часто відчувають труднощі в засвоєнні дидактичного матеріалу через психологічні та фізичні особливості. Наголошується на важливості забезпечення доступу до якісної освіти, зокрема вивчення іноземних мов. Крім того, у цій статті буде розглянуто важливість створення інклюзивного навчального середовища, яке сприяє ефективному вивченню німецької мови та соціальній інтеграції дітей з особливими потребами. Узагальнюючи отримані дані та психолого-педагогічні аспекти, у даній статті будуть надані рекомендації щодо вдосконалення навчального процесу та підвищення успішності вивчення німецької мови даної категорії учнів. Основна мета статті — не лише зрозуміти, а й підкреслити важливість успішної адаптації навчання німецької мови для цієї унікальної групи учнів. Вона пропонує поглиблений огляд психолого-педагогічних аспектів, що дозволяє краще зрозуміти потреби та специфіку цих дітей у процесі навчання. Також стаття акцентує увагу на значущості інклюзивної освіти, яка сприяє забезпеченню успішності та розвитку цієї категорії учнів в сучасному освітньому середовищі.
Keywords: особливі освітні потреби; інклюзивна освіта; індивідуальний підхід; психологічні аспекти; педагогічні аспекти; труднощі; 376.016:811.112.2]:37.015.3