Ліричні пісні Черкаської Звенигородщини: формування базових семантичних полів - Охманюк, Віталій Федорович; Okhmaniuk, Vitalii F. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У статті розглянуто базові семантичні поля ліричної пісенності Черкаської Звенигородщини на лексичному та інтонаційному рівнях. Охарактеризовано семантичні утворення, семантичні атрибути, семантичну периферію пісень про кохання, про родинне життя та основних груп соціально-побутової лірики, здійснено їхнє порівняння.
Keywords: Художня лабораторія народного мистецтва; Семантичне поле; семантичне утворення; семантичний атрибут; семантична периферія; родинно-побутові пісні; соціально-побутові пісні