Діагностика сформованості операцій ймовірного прогнозування у дітей п’ятого року життя - Брушневська, Ірина Миколаївна; Brushnevska, Iryna M. (Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, 2015)
У статті автор розглядає проблему діагностики сформованості у дітей дошкільного віку навичок ймовірного прогнозування в процесі мовленнєвої діяльності. Проаналізовано пізнавальну сутність процесу антиципації, практичну ефективність використання його операцій в роботі з дітьми п’ятого року життя. Розкрито основні напрямки та специфіку проведення діагностики педагогами. The article considers the problem of diagnostics the formation of probable prognostication skills of preschool children in the process of speaking. It is analyzed the cognitive nature of the process of anticipation, the practical efficiency of using its operations in the work with children and disclosed the basic directions and specificity of this diagnostics.
Diagnostics of formation the operations of probable prognostication of the five-zear children
Keywords: антиципація; діагностика; мовлення; дошкільники; ймовірне прогнозування; пізнавальна діяльність; anticipation; diagnostics; probable prognostication; speaking; preschool children; cognitive activity