Візуальна культура і медіаігровий світ : програма вибіркової навчальної дисципліни - Бондарук, Сергій Олексійович; Bondaruk, Serhii O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Мета навчальної дисципліни – надання студентам базових знань з культурологічного аналізу явищ візуальної репрезентації культури, визначення та вивчення елементів культури, які відносяться до її візуальної ланки, в розважальному та медіаігровому контексті. Завдання полягають у наступному: виявлення особливостей історичного становлення та сучасного стану візуальної культури в контексті розвитку масових комунікацій, простеження метаморфоз традиційних візуальних практик та закономірностей виникнення і розвитку сучасних медіа ігор в умовах інформаційного суспільства, видозмін ігрового компоненту культури у віртуальному кіберпросторі, поглиблення основ медіаграмотності студентів, розвиток навичок критичного аналізу сучасного візуального медіаконтенту, а також користуватися різними формами сучасних медіа ресурсів для їх застосування в різних галузях культури, зокрема для роботи в нових інтерактивних медіа.
Програма навчальної дисципліни «Візуальна культура і медіаігровий світ» для студентів підготовки магістра галузі знань 03 Гуманітарні науки, спеціальності 034 Культурологія, за освітньої програмою Культурологія.
Keywords: візуальна культура; медіаігровий світ; медіаісторія; протомедіа