Швидкісно-силова підготовленість боксерів на етапі підготовки до вищих спортивних досягнень - Саєнко, В.; Лахно, С.; Sayenko, V.; Lakhno, S. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
На етапі підготовки до вищих спортивних досягнень дослідження оптимальних параметрів швидкісно-силової підготовленості боксерів є важливим, оскільки здійснюється різке зростання змагальної практики, а сумарні величини обсягу й інтенсивності тренувальної роботи досягають максимуму. Завдання роботи – визначити оптимальні параметри швидкісно-силової підготовленості боксерів на етапі підготовки до вищих спортивних досягнень. Досліджено статистично значущі показники швидкісно-силової підготовленості боксерів. Отримані кількісні дані можуть використовуватися під час побудови та контролютренувального процесу спортсменів,які спеціалізуються з боксу, та в інших бойових єдиноборствах на етапі підготовки до вищих спортивних досягнень In the phase of preparation for high sports achievements study the optimal parameters, high-speed and power preparedness of boxers is important, as since realized significant increase competitions practices but total values of the volume and intensities of the burn-in work reach the maximum. The problem of the work is to define the optimum parameters of high-speed and power preparedness of boxers in phase of preparation for high sportive achievements. Statistical significant factors high-speed and power preparedness of boxers were studied. Obtained quantitative data can be used at construction and the control of training process of highly skilled sportsmen in box and other fighting single combats
High-Speed and Power Preparedness of Boxers on the Phase of Preparation to High Sports Achievements
Keywords: підготовленість; швидкість; сила; параметри; бокс; кандидат; тести; preparedness; speed; power; parameters; box; candidate; tests