Світогляд, його сутність, структура та соціальні функції - Арцишевський, Роман Антонович; Artsyshevskyi, Roman A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті дається характеристика світогляду як вищої форми духовного осягнення дійсності і самосвідомості соціального суб’єкта, аналізуються його структура, функції, місце в духовній культурі та роль у становленні особистості.

It is given at the article the characteristic of world-outlook as the highest form of spiritual mastering of the reality and self-consciousness of the social subject. It is analized its structure, functions, the place at the spiritual culture and the role at the formation of personality.
World-outlook, its essence, structure and social functions
Keywords: самосвідомість; світогляд; універсальна картина світу; життєва позиція людини; self-consciousness; world outlook; universal picture of the world; life position of a person