Політичні еліти та їхній вплив на динаміку розвитку політичних партій в Україні - Колєватов, Олексій Олександрович; Нинюк, Інна Іванівна; Ткачук, Анна Іллівна (Міжнародний класичний університет імені Пилипа Орлика, 2025)
У статті досліджено вплив політичних еліт на розвиток політичних партій в Україні. Мета роботи полягає в аналізі діяльності політичних еліт щодо формування, трансформації та функціонування партій у контексті змін української політики. Особливу увагу приділено виявленню факторів, що визначають взаємодію між елітами та партійними структурами, враховуючи історичні, інституційні й соціально-економічні умови. Такий методологічний підхід сприяє комплексному дослідженню механізмів впливу еліт на внутрішню структуру партій, їхнє ідеологічне позиціювання та підходи до виборчих стратегій
Keywords: виборчі стратегії; трансформація влади; державне управління; суспільні процеси; демократичні трансформації; 346.1