Вегетативне розмноження Vaccinium сorymbosum L. для створення плантацій у лісогосподарських підприємствах Волинської області - Горошко, Володимир Юрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Для того, щоб лісове господарство функціонувало добре, необхідно постійно розширювати асортимент продукції рослинництва. Актуальним на сьогодні є питання створення насаджень побічного лісового користування, тому і виникає потреба у дослідженнях та розробці рекомендацій щодо підвищення якості садивного матеріалу та прискорення його виробництва в певних кількостях. Магістерська робота присвячена дослідженню вдосконалення технології вирощування садивного матеріалу лохини високорослої із зелених живців для розвитку насаджень у лісогосподарських підприємствах. Перший розділ містить відомості про ботанічну класифікацію видів лохини, їх морфологічні та біологічні характеристики, господарське значення та вирощування, а також особливості розмноження живцями. У другому розділі описуються природно-кліматичні умови досліджуваної території, методика та умови, в яких проводилися дослідження. Третій розділ містить матеріал про укорінення живців лохини та вплив на їх ріст стимуляторів коренеутворення. Четвертий розділ містить кошторис витрат на отримання садивного матеріалу. П'ятий розділ містить інформацію про стан охорони праці на підприємствах. Наприкінці дослідження зроблені загальні висновки з проведених досліджень, а перед ними – список використаної літератури (47 джерел). Завершує магістерську роботу друкований текст обсягом 63 сторінки, який містить таблиці та ілюстрований рисунками.
Keywords: живці; лохина; саджанці; приріст