Статус числівника у журнальній рекламі косметики - Рева, Наталія Сергіївна; Reva, N. S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті здійснено спробу ідентифікувати числівник як репрезентант сектора нумеральних слів у журнальних рекламних текстах косметичних засобів для жінок. Уперше осмислено функціонування числівника в різних композиційних блоках досліджуваних текстів, сфокусовано увагу на його різних розрядах та варіантах представлення (на матеріалі англійської мови). Установлено, що кожному журнальному рекламному тексту косметичних засобів притаманний сектор нумеральних слів, серед якого основне місце займає кількісний числівник. Використання числівників у досліджуваних текстах специфічне: превага надається ідеографічним варіантам. У рекламі косметики числівник співвідноситься з позначенням кількісних характеристик референтів, виступає як семантичний атрибут, а в умовах контексту слугує засобом апроксимації, функціонує як гіпербола.
The Status of Numeral in Cosmetics Magazine Advertising
Keywords: рекламний текст; ad text; числівник; numeral; заголовок; heading