Репрезентація мімічної поведінки людини у фразеологічному вимірі - Слащук, Алла Андріївна; Slashchuk, A. (РВВ “Вежа” Волин. нац. ун-ту ім. Лесі Українки, 2012)
Стаття характеризує фразеологічні одиниці, які відображають мімічну поведінку людини: вирази обличчя, посмішку, рухи ротом, очима, губами, погляд та його спрямування. The article is dedicated to the characteristics of phraseological units which represent the human mimic behavior: facial expressions, smile; mouth, eye, lip motions; look and its direction.
Representation of the human mimic behavior in phraseological dimension
Keywords: фразеологічні одиниці; phraseological units; міміка; mimics; вираз обличчя; facial expression; вираз очей; eye motion; погляд; look; посмішка; smile