Єврорегіон «Буг»: історія та сучасність - Стрільчук, Людмила Василівна; Strilchuk, Liudmyla V. (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2001)
Досліджено українсько-польську співпрацю протягом 1990-х рр. Проаналізовано реалізацію багатогалузевих програм євро регіону «Буг». Звернено увагу на культурні українсько-польські відносини.

Ukrainian-Polish cooperation was explored during the 1990s. The implementation of the multi-sectoral programs of the Euro-region "Bug" has been analyzed. Attention is drawn to the cultural Ukrainian-Polish relations.
Euroregion "Bug": history and modern times
Keywords: українсько-польське порубіжжя; єврорегіон "Буг"; стратегічне партнерство; транскордонне співробітництво; українсько-польські відносини; Ukrainian-Polish borderlands; Euroregion "Bug"; strategic partnership; cross-border cooperation; Ukrainian-Polish relations