Категорія способу як міжрівнева комунікативна категорія - Костусяк, Наталія Миколаївна; Kostusyak, N. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті проаналізовано комунікативну категорію способу дієслів на тлі міжрівневої взаємодії, стан вивчення та основні напрями дослідження цієї проблеми на сучасному етапі, зосереджено увагу на комплексному науковому вивченні вказаної одиниці в аспекті її вияву в мовленні. In this article we have studied the communicative category of the mood of the verb oh the base of level interaction, analyzed the level of investigation and the main trends on the modern stage, paid attention to the complex scientific investigation of the given unit, taking into consideration its expression in speech.
The category of the mood as the communicative category
Keywords: категорія способу дієслова; дійсний спосіб (індикатив); умовний спосіб (кон’юнктив); наказовий спосіб (імператив); спонукальний спосіб; бажальний спосіб; синтаксема; вокатив; суб’єкт; предикат; verb category of the mood; indicative; conditional; imperative; inductive mood; mood of the wish; syntax unit; vocative; subject; predicate; 811.161.2