Аплікації з комп’ютерної фізики мовою Visual Python на прикладі моделювання силової взаємодії - Головін, Микола Борисович; Головіна, Ніна Анатоліївна; Федонюк, Анатолій Ананійович (Луцький національний технічний університет, 2020)
У цій статті представлена аплікація з комп’ютерної фізики мовою Visual Python на прикладі моделі системи двох тіл, які рухаються та взаємодіють, Крім розробленої комп’ютерної фізичної моделі,проведено модельний експеримент, який може бути актуальним, як в мікро так і макро світі. Використовуються наступні параметри модельного процесу: маса, швидкість, координати тіл. Вибір параметрів та можливість їх зміни дозволяє провести різноманітні модельні експерименти та глибоко зрозуміти сутність фізичного процесу, що моделюється.
Applications in computer physics in Visual Python on the example of simulation of force interaction
Keywords: мова Python; Visual; математична модель; комп’ютерне моделювання, метод моделювання в навчанні; програмування; система двох тіл; модельний експеримент; моделі мікро та макро процесів; 53:004.942