Михайло Гнатович Чорнопиский - талановитий фольклорист, літературознавець, викладач - Хмелюк, Майя; Khmeliuk, Maya (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлено наукові здобутки відомого освітянина, фольклориста і літературознавця М. Чорнопиского, проаналізовано творчий час ученого в Луцькому педагогічному інституті імені Лесі Українки, розкрито роль фахівця у створенні осередків філології.In the article the scientific achievements of a famous educator, folklorist and specialist in study of literature are considered. The time of the scholar’s creative work in the Lutsk pedagogical institute named after Lesya Ukrainka is analyzed. The role of the expert in the establishing of the philological centers is investigated.
Mykhailo Chornopyskiy − Talented Folklore, Literare, Teacher
Keywords: філологія; дослідження; майстерність; покликання; творчий час; philology; research; craft; calling; creative time