Роль сильних міжелектронних кореляцій у формуванні електронного енергетичного спектра й магнітних властивостей легованого Mn кристала ScN - Сиротюк, С. В.; Швед, В. М.; Syrotyuk, S. V.; Shved, V. M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Розраховано повні й парціальні щільності електронних станів й електронні енергетичні спектри кристала ScN, легованого Mn, із градієнтними поправками у функціоналі обмінно-кореляційної енергії, без урахування і з урахуванням сильних локальних кореляцій 3d-електронів Sc і Mn. Розрахунки виконані методом проекційних приєднаних хвиль. Отримані результати вказують на важливість врахування локальних кореляцій, без яких кристал є немагнітним металом. Результати, отримані із включенням сильних електронних кореляцій, показують, що кристал є феромагнітним напівметалом. ; Partial density of electronic states and electronic energy spectra of the Mn-doped ScN crystal with gradient corrections in the exchange-correlation energy functional, without and with taking into account the strong local correlations of the 3d-electrons of Sc and Mn, have been evaluated. Calculations are performed by the projector augmented waves method. The results indicate the importance of taking into account local correlations, without which the considered crystal is the nonmagnetic metal. The results obtained with inclusion of strong electronic correlations show that the crystal is ferromagnetic semimetal.
The Role of Strong Electron-Electron Correlations in Forming of the Electron Energy Spectrum and Magnetic Properties of the Mn-Doped ScN Crystal.
Keywords: парціальна густина електронних станів; повна густина електронних станів; electron energy spectra; partial density of states