Пісеннна семантика Черкаської Звенигородщини у творчості Тараса Шевченка - Охманюк, Віталій Федорович; Okhmaniuk, Vitalii F. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2014)
У статті з'ясовано пісенну семантику Черкаської Звенигородщини у творчості Тараса Шевченка, встановлено органічну спорідненість творчості поета з Подніпровським фольклором і зокрема, піснями його малої батьківщини - Звенигородщини як осередку лірико-мелодичної традиції, що проявилася у творчості Шевченка особливою мелодійністю, музикальністю, співністю його віршування. In this article song semantics of Zvenigorodshchyna (Tcherkasy area) is found out in work of Taras Shevchenko, the organic cognation of work of poet is set with folklore of Podniprovja and in particular, by the songs of him small motherland - Zvenigorodshchyna as to the cell of lyric - melodious tradition, that showed up in work of Shevchenko the special melodiousness, musicousness, singingousness of his versification.
Song semantics of Zvenigorodshchyna (Tcherkasy area) is in work of Taras Shevchenko
Keywords: Художня лабораторія народного мистецтва; Семантика; пісенний фольклор; Звенигородщина; села Моринці і Кирилівка; semantics; song folklore; Zvenigorodshchyna; villages of Moryntsi and Kyrylivka