Реконструкція гетеростереотипу Болгарія в епістолярних текстах Лесі Українки - Богдан, Світлана; Bohdan, S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто основні способи вербалізації гетеростереотипного образу Болгарії в епістолярних текстах Лесі Українки, ядро якого формувалося під значним упливом Михайла Драгоманова й через безпосередні враження під час перебування в цій країні; основну увагу зосереджено на реконструкції найважливіших складових цього гетеростереотипу.
The Reconstruction of the Heterostereotype «Bulgaria» in Epistolary Texts of Lesia Ukrainka
Keywords: гетеростереотип; Болгарія; епістолярний текст