Геодемографічна характеристика населення Маневицької територіальної громади Камінь-Каширського району Волинської області - Слащук, Андрій Миколайович; Поручинська, Ірина Володимирівна; Поручинський, Володимир Іванович; Качаровський, Роман Євгенович (Видавнича група "Наукові перспективи", 2024)
У процесі проведення даного тематичного наукового пошуку було досліджено населення Маневицької територіальної громади (ТГ) Камінь-Каширського району Волинської області. Детальна геодемографічна характеристика населення територіальної громади розкрила динаміку чисельності населення, народжуваність та смертність як складові природного руху, віковий та статевий склад, розподіл населення за шлюбно-сімейним станом, механічний рух, трудові ресурси та їх освітній рівень, географію розселення і населених пунктів громади. На основі системного аналізу складені певні висновки, виявлені причини ситуації, що склалася та запропоновані шляхи її покращення.
Keywords: децентралізація; територіальна громада; чисельність населення; народжуваність; смертність; механічний рух населення; трудові ресурси; Маневицька ТГ; Камінь-Каширський район; Волинська область