Інклюзивний та інноваційний підходи в розробці стартап-проекту підвищення цифрової грамотності людей третього віку - Павліха, Наталія Володимирівна; Корнелюк, Ольга Антонівна; Тихончук, Владислав Вікторович (Національний університет водного господарства та природокористування, 2023)
Розглянуто інклюзивний та інноваційний підходи в розробці стартап-проекту ІТ-школи, спрямованої на навчання людей третього віку. Стаття досліджує сучасні тенденції в галузі освіти та розвитку технологій, які можуть бути застосовані для забезпечення доступу та навчання цільової аудиторії. Автори обговорюють важливість створення інклюзивного середовища для навчання, враховуючи потреби та можливості людей похилого віку. У статті також розглядаються методологічні аспекти розробки стартап-проекту ІТ-школи. Автори наголошують на важливості співпраці зі спеціалістами з психології та геронтології для ефективної адаптації навчальних програм до потреб людей похилого віку. Обґрунтовано використання сучасних інноваційних підходів, таких як використання новітніх технологій, методів навчання та психологічних аспектів, що можуть сприяти адаптації людей третього віку до цифрового середовища. Визначено основні виклики та труднощі, з якими стикаються цільові учасники. Запропоновано практичні рекомендації для інших ініціаторів подібних проєктів задля підвищення цифрової грамотності серед людей старшого віку.
Keywords: цифрова грамотність; цифрові компетентності; стартап-проект; інклюзивний підхід; інноваційний підхід; методологія; технології; цифрове середовище; інформаційні технології; I0; O3; J0; 334.723-022.326:004-053.9