Шацький національний природний парк: минуле, сьогодення, майбутнє - Зузук, Федір Васильович; Залеський, Іван Іванович; Сухомлін, Катерина Борисівна; Ященко, Павло Т.; Юрчук, Петро Володимирович; Zuzuk, Fedir V.; Zaleskyi, Ivan I.; Sukhomlin, Kateryna B.; Yashchenko, Pavlo T.; Yurchuk, Petro V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У роботі розглянуто історію наукового дослідження природи теперішнього національного природного парку з кінця XVIII – до сьогодення з виділенням чотирьох періодів. Проаналізовано стан вивчення геології, рельєфу, гідрології, клімату, ґрунтів, рослинного і тваринного світу та розвиток природоохоронної діяльності в кожен із виділених періодів. The paper discusses the history of scientific research on the nature of the territory Shatsk National Nature Park since the end of XVIII – until today and allocated 4 periods. Analyzes exploring the geology, topography, hydrology, climate, soils, flora and fauna, the development of nature protection in each of the selected periods.
Shatsk National Natural Park: Past, Present and Future
Роботу виконано на кафедрах географії та зоології СНУ імені Лесі Українки
Keywords: історія; дослідження; Шацький національний природний парк; history; Shatsk National Natural Park