Особливості оподаткування зовнішньоекономічних операцій і відображення їх в обліку - Букало, Надія Артемівна; Bukalo, Nadiia A. (Львівський державний інститут новітніх технологій та управління імені В’ячеслава Чорновола, 2009)
Ефективна експортно-імпортна політика держави має визначальне значення для формування економічного потенціалу країни. В даній науковій роботі досліджені проблеми митно-тарифного врегулювання експортно-імпортних операцій, здійснені аналітичні дослідження податків та зборів від експортно-імпортної діяльності й наповнення Держбюджету України за рахунок цих податків. Export-import effective state policy is of determinant significance for the state economic potential formation. Customs - tariff regulation of tine export-import operations have been under investigation in the scientific piece presented. Analytic survey of the taxes and customs duties resulting of the export-import activities for the Ukraine state budget filling have been exposed either.
Peculiarities of taxation of foreign trade operations and their reflection in accounting
Keywords: зовнішньоекономічна діяльність; експорт; імпорт; оподаткування; foreign trade; taxation; import; export