Ретроспективний аналіз зародження низьковуглецевої парадигми - Горбач, Вікторія (Луцьк : Вежа-Друк, 2024)
Початком розвитку низьковуглецевої економіки прийнято вважати 80-ті роки ХХ століття, коли відбулися перші міжнародні конференції з питань змін клімату та охорони навколишнього середовища. Проте активній міжнародній співпраці з питань переходу до низьковуглецевого розвитку передувало глибоке теоретичне вивчення проблеми фахівцями в галузі природничо-математичних наук. Дослідження зародження та розвитку низьковуглецевої парадигми необхідне для аналізу історичного досвіду вивчення впливу антропогенної діяльності на зміни клімату на різних етапах розвитку науки та суспільства.
Keywords: сталий розвиток; низьковуглецева економіка; теорії парникового ефекту; 330.88