Міф і міфологічні нарації в культурі і медіа : програма нормативної навчальної дисципліни - Головей, Вікторія Юріївна; Holovei, Viktoriia Yu. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2018)
Програма навчальної дисципліни “Міф і міфологічні на рації в культурі і медіа” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістрів спеціальності “Культурологія”. Предметом вивчення навчальної дисципліни є міф як символічна форма культури та його трансформації в сучасному медіа-середовищі. Вивчення курсу передбачає використання знань, набутих із таких навчальних дисциплін як релігієзнавство, філософія, історія культури тощо. Метою викладання навчальної дисципліни “Міф і міфологічні на рації в культурі і медіа” є висвітлення семіотичного аспекту культури, аналіз специфіки знакових систем та семантичних кодів культури. Основними завданнями вивчення дисципліни “Міф і міфологічні на рації в культурі і медіа” є формування навичок культурологічного аналізу міфу, його структурних та функціональних характеристик на базі ґрунтовного вивчення культурно-історичних джерел та наукової літератури; цілісне бачення міфу як складного, універсального, багаторівневого культурного феномену; осмислення еволюції міфологічної свідомості в контексті розвитку культури. Предметом вивчення навчальної дисципліни є міф як символічна форма культури та його трансформації в сучасному медіа-середовищі. Вивчення курсу передбачає використання знань, набутих із таких навчальних дисциплін як релігієзнавство, філософія, історія культури тощо.
Програма навчальної дисципліни «Медіафілософія» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки освітньо-кваліфікаційного рівня магістра напряму 03 Гуманітарні науки, спеціальності 034Культурологія.
Keywords: Міф; Міфологічні нарації; Мультурологія; Медіа-середовище