Якісні методи в соціологічних дослідженнях - Любчук, Валентина Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Даний курс знайомить здобувачів освіти із основними поняттями освітнього компонента, а саме: видами та типами якісних методів соціологічного дослідження, особливостями формування вибірки, критеріями вибору того чи іншого методу, створенню інструментарію та підсумкових документів, а також готує ЗО до проведення авторського дослідження із застосуванням якісних методів соціологічного дослідження. У програмі представлено тематичний план лекційних занять та практичних занять теми лабораторних робіт, список обов’язкової та додаткової літератури, перелік питань для підготовки до екзамену, а також порядок нарахування балів за шкалою ECTS та національною шкалою. У кінці видання є додатки, що містять фрагменти документів, необхідних для проведення фокус-групового дослідження та глосарій основних понять освітнього компонента.
Keywords: якісні методи; інтерв'ю; case-study; фокус-група; транскрипція; триангуляція; типологізація; етнометодологія; 316-047.37(072) Л93