Компетентнісний підхід до вивчення дисциплін циклу безпеки життєдіяльності у вищих навчальних закладах - Кобилянський, Олександр; Kobylyanskyy, Olexandr (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Analyzed learning system regulatory disciplines cycle life safety in higher education. Identified problems of the existing training system: do not count interdisciplinary communication, not implemented the principle of continuity, no consistency and integration of theoretical and practical training. Проаналізовано систему навчання нормативних дисциплін циклу безпеки життєдіяльності у вищих на-вчальних закладах. Виділено проблеми теперішньої системи підготовки фахівців (не враховуються міжпред-метні зв’ язки; не реалізується принцип безперервності; відсутня інтеграція та узгодженість теоретичної і практичної підготовки). Схарактеризовано практичні аспекти вивчення студентами ВНЗ дисциплін циклу безпеки життєдіяльності в процесі підготовки до професійної діяльності. Consider practical aspects of the discipline cycle life safety university students in preparation for the profession.
Competence Approach to Learning Cycle Disciplines of Life Safety in Higher Education Institutions
Keywords: безпека життєдіяльності, охорона праці, цивільний захист, компетентність; life safety, industrial safety, civil defense, competence