Науковий семінар: актуальні проблеми пам’яткознавства та пам’яткоохоронної діяльності - Гаврилюк, Світлана Віталіївна; Havryliuk, Svitlana V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Актуальні проблеми пам’яткознавства та пам’яткоохоронної діяльності» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін і спрямована на вивчення студентами: сутності злободенних питань, пов’язаних з теоретичними засадами пам’яткознавства як наукової дисципліни; практичними заходами стосовно охорони нерухомих і рухомих об’єктів української культурної спадщини; окремих питань становлення і розвитку історії українського і світового пам’яткознавства та пам’яткоохоронної роботи; співпраці України з міжнародними пам’яткоохоронними організаціями з метою залучення набутого ними досвіду для удосконалення національної пам’яткоохоронної справи.
Keywords: програма; пам’яткознавство; пам’яткоохоронна справа; історико-культурна спадщина; історична ретроспектива