Гуманітарна термінологія в терміносистемі українського кримінально-виконавчого права (генезис, структура, семантика) - Яцишин, Наталія Пилипівна; Yatsyshyn, N. P. (Східноєвропейський нціональний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано українську гуманітарну термінологію кримінально-виконавчого права, її генетичні, структурні та семантичні особливості, аспекти функціонування в текстах Конституції України, Кримінально-виконавчого кодексу України, інших законодавчих актах даної галузі права. Встановлено, що гуманітарні терміни окресленої терміносистеми перебувають у прямій залежності від системи понять кримінально-виконавчої галузі права. In the article the Ukrainian humanitarian penal law terminology, its genetic, semantic features, aspects of functioning in the texts of the Constitution, Penal Code and other legislative acts of this branch of law are analyzed. It is found that humanitarian terms are in direct proportion to the paradigm of the correctional field of law.
Humanitarian terminology in the Ukrainian penal law terminological system (genesis, structure, semantics)
Keywords: гуманітарна термінологія; кримінально-виконавче право; гуманізм; демократія; права людини; генезис; семантика; humanitarian terminology; penal law; humanism; democracy; human rights; the genesis; semantics