Туристично-країнознавчі особливості розвитку туризму на острові Балі - Мандрик, Ірина; Медведєва, Ірина; Mandryk, Irina; Medvedieva, Irina (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Розглянуто особливості та тенденції розвитку туризму на о. Балі з позицій туристичного країнознавства. Проаналізовано динаміку й географічну структуру туристичних потоків. Названо основні види туризму на Балі. Визначено головних країн-постачальників іноземних туристів на острів. Виявлено, що в останні роки лідируючі позиції серед держав-постачальників займають Австралія та Китай, натомість зменшився потік туристів із країн Європи. Названо й схарактеризовано найважливіші курорти острова та туристичні дестинації (Нуса Дуа, Санур, Джимбаран, Танжунг Беноа, Убуд, Денпасар). Проаналізовано готельну базу острова й названо найкращі його готелі. Зазначено основний аеропорт та розкрито динаміку туристичних прибуттів. Визначено головні проблеми й перспективні напрями розвитку туризму на Балі. Рассматриваются особенности и тенденции развития туризма на о. Бали. Анализируются динамика и географическая структура туристических потоков. Определены основные страны-поставщики иностранных туристов на остров. Выявлено, что в последние годы лидирующие позиции среди стран-поставщиков занимают Австралия и Китай, зато уменьшился поток туристов из стран Европы. Названы важнейшие курорты острова и туристические дестинации (Нуса Дуа, Санур, Джимбаран, Танжунг Беноа, Убуд, Денпасар). Характеризируется гостиничная база острова и называются лучшие отели. Отмечается основной аэропорт острова и раскрывается динамика туристических прибытий. Определяются основные проблемы и перспективные направления развития туризма на Бали. The features and trends of tourism development on the island of Bali from the standpoint of tourist country studies are considered. The dynamics and geographic structure of tourist flows are analyzed. The main types of tourism in Bali are named. The main supplier countries of foreign tourists to the island are identified. It is noted that Australia and China occupy the leading position among supplier countries in recent years, while the flow of tourists from European countries has decreased. The most important resorts and touristic destinations of Bali such as Nusa Dua, Sanur, Jimbaran, Tanjung Benoa, Ubud, Denpasar are characterized. The hotel base of the island was described and the best hotels were named. The main airoport was named and the dynamics of tourist arrivals was analyzed. The main problems and perspective directions of tourism development in Bali are defined.
Tourist-Country Studies Features of Tourism Development on the Island of Bal
Keywords: туризм; туристичний потік; види туризму; туристична дестинація; Балі; tourism; tourist flow; types of tourism; tourist destination; Bali