Профілактика вживання алкогольних напоїв студентками вищих навчальних закладів у процесі фізичного виховання - Радченко, Олександр; Куцай, Олександр (Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, 2011)
Дослідження свідчать, що 82,0 % студенток вищих навчальних закладів уживають алкогольні напої. Для більшості із них характерні низький і нижчий від середнього рівні соматичного здоров'я. У результаті проведення педагогічного експерименту встановлено, що комплекс заходів, лекційний курс з антиалкогольної тематики, бесіди, залучення студенток до різних форм фізичного виховання формують антиалкогольні знання та зменшують кількість студенток, які вживають алкогольні напої, покращують стан соматичного здоров'я, стан фізичної підготовки.
Keywords: фізичне виховання; студентки; профілактика; алкогольні напої; стан соматичного здоров’я; стан фізичної підготовки; 769.011.3-796.015-045