Класифікація мовних помилок на прикладі зовнішньої реклами міста Луцька - Меркулова, Катерина С.; Merkulova, К. S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті проаналізовано мовні помилки зовнішньої реклами міста Луцька. Здійснено класифікацію анормативів за їхніми типологічними особливостями. Акцентовано на найбільш поширені приклади мовних порушень. Розглянуто приклади орфографічних (власне, невласне орфографічні; буквені, небуквені), лексичних (семантично-модифіковані лексеми, плеоназми, росіянізми, суржикові утворення), морфологічних, синтаксичних помилок, а також порушень норм милозвучності. Запропоновано правильні варіанти виправлення типових мовних помилок у зовнішній рекламі. In this article linguistic mistakes of outdoor advertising in Lutsk have been analized. The author makes сlasification of mistakes by its typological features. The most frequent examples of speech disorders have been emphasized. The examples of orthographical, lexical, syntactical mistakes and also violations of euphony have been reviewed. The author proposes correct variants of emendation of typical linguistic mistakes in outdoor advertising.
Clasification of Linguistic Mistakes on an Example of Outdoor Advertising in Lutsk
Keywords: мовна помилка; linguistic mistake; зовнішня реклама; outdoor advertising; редагування; editing; класифікація помилок; classification of mistakes